Fa'atomuaga OLED mata feavea'i

I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai se suiga i faʻaaliga tetele, maualuga maualuga i luga o telefoni feaveaʻi, faʻatasi ai ma le tele o masini fuʻa o loʻo faʻaalia nei lau e fua 6 inisi pe sili atu i le diagonal.E le gata i lea, o lo'o fa'ata'ita'i fo'i e le au gaosi ni ata fou e pei o fa'aaliga gaugau ma ta'avale, lea e mafai ona tu'uina atu ai i tagata fa'aoga ni mata tetele a'o fa'atumauina pea le tulaga feavea'i.

I tulaga o fa'aaliga tekonolosi:

O mata o le OLED ua faʻateleina le lauiloa ona o le maualuga o latou faʻatusatusaga faʻatusatusa, lautele lanu gamut, ma le malosi malosi.E le gata i lea, o nisi tagata gaosi oloa ua amata ona faʻapipiʻiina foliga faʻapitoa e pei o le maualuga o le faʻafouina (e oʻo atu i le 120Hz) ma fesuiaiga fua o le toe faʻafouina, lea e mafai ai ona faʻamalieina le taʻavale ma taʻaloga ma sili atu ona tali mai.

Ma le mea mulimuli, o loʻo i ai le faʻatupulaia o le taulaʻi i le faʻaitiitia o le aofaʻi o le moli lanumoana e faʻaalia e lau telefoni feʻaveaʻi, ona o le malamalama lanumoana ua fesoʻotaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave moe ma mata o le mata.O le tele o tagata gaosi oloa o loʻo ofoina atu nei faʻamalama moli lanumoana poʻo "mode po" lea e mafai ona faʻaitiitia ai le aofaʻi o le moli lanumoana e faʻaosoina e le lau i afiafi.

I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai se suiga tele i lau tetele ma mataʻitusi laiti, faʻapea foʻi ma le maualuga o le faʻafouina o fua mo le sologa lelei o taʻavale ma taʻaloga.O nisi o telefoni feavea'i fou o lo'o fa'aalia fo'i pupuni gaugau, lea e mafai ai ona fa'aalia tele i se fa'ailoga la'ititi. 

O le isi tulaga i lau telefoni feavea'i o le fa'aogaina lea o le OLED (organic light-emitting diode) tekonolosi:

lea e maua ai lanu susulu ma uliuli loloto pe a faatusatusa i lau LCD masani.Ua amata fo'i ona tu'ufa'atasia e nisi o gaosi oloa fua faatatau toe fa'afouina, lea e fa'amanino ai le fa'afouina o le lau e fa'atatau i mea o lo'o fa'aalia e fa'asaoina ai le ola maa. 

I le aotelega, o le telefoni feaveaʻi telefoni feaveaʻi o loʻo tuleia i taimi uma tuaoi o tekinolosi mata e tuʻuina atu ai i tagata faʻaoga se faʻaaliga sili atu. 

O lau telefoni fe'avea'i o fa'aaliga ia o lo'o fa'aogaina i smartphones ma isi masini feavea'i.Latou te sau i le tele o lapopoa ma tekinolosi, ma o se mea taua i le fuafuaina o le faʻaaogaina o se masini feaveaʻi.

O ituaiga e sili ona taatele o lau telefoni feavea'i o le LCD (fa'aaliga tioata vai) ma le OLED (diode moli fa'aola).O lau LCD e masani lava ona taugofie i le gaosiga ma maua ai le sa'o lelei o lanu, a'o lau OLED e ofoina atu le loloto o lanu uliuli, maualuga atu le eseesega, ma le maualalo o le eletise. 

I tausaga talu ai nei, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga i luga o lau tetele ma faʻamautu maualuga ma vave faʻafouina fua faatatau.O nisi o lau telefoni fe'avea'i fou o lo'o fa'aalia ai fo'i fua faatatau toe fa'afouina, lea e fetu'una'i ai le fua o le fa'afouga o le lau e fa'atatau i mea o lo'o fa'aalia mo se poto malie ma fa'aleleia atili le ola maa. 

O le isi tulaga ua aliali mai i lau telefoni fe'avea'i o le fa'aogaina lea o fa'aaliga gaugau.O nei pupuni e mafai ona gaugau e fai ai se vaega la'ititi mo le feavea'i, a'o ofoina atu pea se fa'aaliga tele pe a tatala. 

I le aotelega, o lau telefoni feaveai o loʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia ma faʻaleleia, e ofoina atu i tagata faʻaoga se faʻamatalaga sili atu ona lelei i le vaʻaiga i augatupulaga fou o masini.

wps_doc_0 wps_doc_1


Taimi meli: Apr-12-2023